Nämä oli kyllä tosi hyviä! Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut.

500 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

10 dl vehnäjauhoja

Täyte:

300g omenamarmeladia

Kuorrutus:

300 g mansikkatomusokeria

n. 1/2 dl sitruunamehua

(50g tummaa suklaata)

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille tasaisesti. Pistele pohjat haarukalla. Paista molempia pohjia uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Varo ettei pohjat pala!

2. Levitä toiselle jäähtyneelle pohjalle marmeladi. Siirrä toinen pohjalevy varovasti sen päälle liu´uttamalla se uunipelliltä.

3. Sulata suklaa ja laita pieneen pussiin ja leikkaa pussiin pieni pursotusreikä.

4. Valmista kuorrutus mansikkatomusokerista. Se ei saa olla liian paksua, mutta ei kovin löysääkään. Levitä kuorrustus tasaisesti pohjan päälle.

5. Pursota suklaalla ohuita raitoja koko pohjan päälle ja vedä esimerkiksi hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja, niin että syntyy kaunis kuvio.