Tämän ohjeen löysin Sitruunamarengin-blogista ja tämä oli tosi hyvää! Itse tein pohjaksi gluteenittoman "kääretorttupohjan", minusta sekin pohja sopi tähän todella hyvin. Ja raparperia laitoin Sitruunamarengin ohjeen mukaan enempi eli 5 vartta. Ja kiilteeseen laitoin myös vihreää elintarvikeväriä Sitruunamarengin vinkistä. Tätä hyytelökakkua tulen tekemään monesti!

Pohja.
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
 Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.  Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keivinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.