Ohje on Mansikkamäki-blogista

Raparperi-marenkipiirakka

100 g voita

2 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

5-6 dl raparperinpaloja

3/4 dl sokeria

n. 2 dl mansikkahilloa (laitoin huomattavasti vähemmän, vajaan desin)

Marenki:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

 

1. Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin.

2. Pehmitä raparperit sokerin kera kattilassa tai mikrossa. Varo, etteivät palat muutu liian pehmeiksi, vaan pysyvät paloina. Kaada ylimääräinen neste pois.

3. Levitä taikina piirakkavuoalle ja sen reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 min. Levitä paistuneelle pohjalle mansikkahillo ja raparperin palat.

4. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeria pikkuhiljaa vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja kestää kulhossa käännettäessä kulho ylösalaisin. Levitä piirakan päälle ja paista vielä 5-10 min 200 asteessa, kunnes marenki on saanut väriä.

Itse en laittanut mansikkahilloa ollenkaan ja marenkia tein tuplamäärän, otin vinkkiä alkuperäisen tekiän kommenteista. Mutta marengin määrässä minulla tuli kyllä liioiteltua. :) <muuten hyvää kesäistä piirakkaa.