Tämä ohje on ollut Kotiliedessä. Ohjeen on lehdelle antanut Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen (2tl leivinjauhetta ja 2tl ruokasoodaan) laitan 3tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaan. Näin saa vähäsen vaaleampaa piirakkaa.
muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa (margariini käy hyvin)
pohjataikina:
n.2/3 osaa muruseoksesta
1 muna
2 dl piimää
täyte:
1 l raparpereja
2 tölkkiä rahkaa (2x250g)
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle 1/3 osaa muruseoksesta
Sekoita kuivat aineet, vatkaa sähkövatkaimella sulatettu rasva joukkoon. Ota 1/3 osaa muruseosta päällistä varten erillen.
Lisää 2/3 osaan muruseosta muna ja piimä. Vatkaa tasaiseksi. Levitä uunipellille.
Levitä taikinan päälle raparperit (myös omena, mustikka, puolukka, karviaiset ja herukat käy)
Lisää rahkan sekaan sokerit ja munat. Sekoita.
Levitä rahkaseos raparperien päälle. Lopuksi ripottele muruseos pinnlle.
Paista 175 asteessa n.45 minuuttia.
Kokeile toisen maitorahkan tilalle sitruuna- tai omenarahka.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyvää!
Kommentit