Tämä ohje on ollut Kotiliedessä. Ohjeen on lehdelle antanut Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen (2tl leivinjauhetta ja 2tl ruokasoodaan) laitan 3tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaan. Näin saa vähäsen vaaleampaa piirakkaa.

 

1249396666_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

muruseos

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g voisulaa (margariini käy hyvin)

 

pohjataikina:

n.2/3 osaa muruseoksesta

1 muna

 2 dl piimää

 

täyte:

1 l raparpereja

2 tölkkiä rahkaa (2x250g)

2 dl sokeria

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

pinnalle 1/3 osaa muruseoksesta

 

Sekoita kuivat aineet, vatkaa sähkövatkaimella sulatettu rasva joukkoon. Ota 1/3 osaa muruseosta päällistä varten erillen.

Lisää 2/3 osaan muruseosta muna ja piimä. Vatkaa tasaiseksi. Levitä uunipellille.

Levitä taikinan päälle raparperit (myös omena, mustikka, puolukka, karviaiset ja herukat käy)

Lisää rahkan sekaan sokerit ja munat. Sekoita.

Levitä rahkaseos raparperien päälle. Lopuksi ripottele muruseos pinnlle.

Paista 175 asteessa n.45 minuuttia.

 

Kokeile toisen maitorahkan tilalle sitruuna- tai omenarahka.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyvää!