Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset kirjasta
5 minuuttia kuvan otosta kákku oli tämän näköinen Yhdellä pienellä pojalla oli pettänyt itsehillintä Kakku kyllä tosiaan on hyvää! Seuraavaan satsiin laitoin enemmän fariinisokeria ja mantelirouhetta.
Vuoan pohjalle:
margariinia tai voita
½ dl fariinisokeria
ananasrenkaita
mantelirouhetta
Kakku:
150 g voita
150 g sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 rkl ananaslientä
- Voitele pyöreä halkaisijaltaan noin 20- 22cm:n vuoka rasvalla ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle.
- Aseta ananasrenkaat fariinisokerin päälle ja ripottele mantelirouhe joukkoon.
- Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää varovasti massaan ananasliemen kanssa.
- Kaada massa vuokaan ja paista +175 asteessa noin 45-50 min. tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
- Anna jäähtyä paiston jälkeen noin 5 min. ja kumoa.
Kommentit