Laskiaispulliin tein taikinan Myllyn Parhaat jauhopussin ohjeella. Vehnäjauhojen määrää en kyllä mitannut mutta ohjeella tuli maukasta pullaa. Itse tein litran taikinan mutta kirjoitan tähän puolenlitran taikinan ohjeen.

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

 

n.15dl vehnäjauhoja (n.1kg)

150 g voita tai margariinia (laitoin voita)

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten , jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettyna kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. ohota pullat kaksinkertaisiksi ja voitele munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Paista pikkupullat 225 asteessa 5-10 minuuttia.

Välissä on vadelmahilloa ja kermavaahtoa.