Ohje on Ruoka Pirkasta. Kakku onnistui muuten tosi hyvin mutta ruusukkeet ei onnistuneet. Suklaa oli liian sulaa... Mutta makua se ei toki haitannut.

Ainekset:
 

150 g taloussuklaata

150 g meijerivoita

2 dl sokeria

3 keltuaista

1 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista

kuorrutus

200 g minttusuklaakonvehteja (Fazermint)

3 rkl kuohukermaa

suklaaruusuke

100g taloussuklaata

1. Kiinnitä leivinpaperi irtovuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä paloiteltu suklaa ja voi rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila heti pois levyltä, kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.

2. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

3. Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Pane kakun alle leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.

4. Sulata suklaa vesihauteessa ruusuketta varten. Käännä uunipannu pöydälle nurinpäin. Levitä suklaasula uunipannun ulkopohjalle 25 x 33 cm kokoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä uunipannu kylmään 5 minuutiksi.

5. Työnnä suorapäisellä teräslastalla suklaan alta noin 3 cm leveää nauhaa. Suklaanauha kaartuu rullalle. Nosta suklaarullat suoraan kakulle ruusukkeeksi. Poista kakun alta leivinpaperikaistaleet. Suklaarullat voit tehdä myös etukäteen lautaselle ja säilyttää viileässä.

6. Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla. Kakku säilyy jääkaapissa useamman päivän.